Зеленський подасть до ВР законопроект про скасування держмонополії на виробництво спирту

Читать на русском
Зеленський подасть до ВР законопроект, щоб скасувати державну монополію на виробництво спирту.

Президент України Володимир Зеленський подає до ВР законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» щодо лібералізації діяльності у сфері виробництва та обігу спирту етилового.

Документ має скасувати державну монополію на виробництво спирту та сприяти детінізації ринку спирту й лікеро-горілчаної продукції, інформує ОПУ.

Гройсман не виконав обіцянку подолати корупцію в спиртовій галузіДля подолання корупції в спиртовій галузі Кабінет міністрів вніс до Ради відповідний законопроект, але його так і не розглянули.

Зокрема, з 1 січня 2020 року пропонується скасувати державну монополію на виробництво спирту. Згідно із законопроектом передбачається надання можливості суб'єктам господарювання будь-якої форми власності здійснювати провадження діяльності з виробництва спирту за умови одержання відповідної ліцензії.

Оптова торгівля на території України харчовим спиртом здійснюється за наявності ліцензії.

Також проєкт закону запроваджує повну лібералізацію експорту спирту з України.

Крім того, з метою захисту вітчизняного товаровиробника законопроектом передбачено, що імпорт спирту до 1 січня 2022 року зможуть здійснювати лише уповноважені Кабінетом міністрів державні підприємства.

Нагадаємо, Гройсман не виконав обіцянки подолати корупцію в спиртовій галузі.

Раніше експерти розповіли «Слово і Діло», що подорожчання алкогольної та тютюнової продукції пов’язане зі збільшенням ставок акцизних зборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: