Політолог запропонував залучати студію «95-й квартал» до пошуку інвесторів для України

Читать на русском
Валентин Гладкихполітичний експерт

Після того, як міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що скандальний сатиричний номер «95-го кварталу» про пожежу в будинку Гонтаревої негативно позначиться на інвестиційній привабливості України, йому потрібно негайно піти у відставку. Про це в коментарі «Слово і Діло» заявив політолог Валентин Гладких.

За словами експерта, своєю заявою Милованов дав зрозуміти, що зовсім не розбирається ані в економіці, ані в процесі залучення інвесторів. І його спроба перекласти відповідальність на коміків за те, що до України не йдуть іноземні партнери, є додатковим доказом його професійної непридатності і некомпетентності. Варто нагадати, що після заяви Милованова, олігарх Ігор Коломойський назвав його «дебілом».

«А як можна назвати міністра, який упевнений, що виступ в комедійному шоу може вплинути на інвестиційний клімат? Це повна маячня. Коли ухвалюються рішення про інвестиції, ніхто не дивиться комедійні шоу. Інвестор насамперед оцінює співмірність імовірного прибутку до реальних ризиків. Це - найголовніше, а не виступи студії «Квартал 95». І якщо міністр економіки цього не знає, то йому необхідно негайно йти у відставку», - прокоментував політолог.

Коломойський прокоментував скандал щодо ролика «95-го кварталу» – відеоОлігарх Ігор Коломойський прокоментував висміювання 95-м кварталом пожежі в будинку ексголови НБУ Валерії Гонтаревої.

Що стосується втручання в скандал олігарха Ігоря Коломойського і його різкого висловлювання на адресу міністра, то політолог розділив його точку зору, але зауважив, що можна було більш коректно висловитися на адресу чиновника.

«Хто такий Коломойський? Це один з найбільших бізнесменів країни. Він знає, що таке економіка, фінанси і інвестиції, як їх залучати. Він знає, що гумористичні шоу жодним чином не впливають на цей процес. А ось міністр цього не знає», - підкреслив політолог.

Також Валентин Гладких висловив переконання, що скандал навколо гучного номера гумористів штучно розкручений з однією метою – вивести в політичну площину і вчергове «прив'язати» Коломойського до представників нинішньої влади. Зокрема, до президента України Володимира Зеленського.

Відповідаючи на питання, чи можна розглядати заяву олігарха в якості своєрідного «дзвінка» для міністра Милованова, і чи варто очікувати його відставки, пов'язаної з гумористичним скандалом, Гладких заявив: «Вплив Коломойського на президента і усю вертикаль влади дуже перебільшений. Там є інші люди... Нерозумно вважати, що Коломойський зателефонує Зеленському, скаже йому звільнити міністра і це станеться наступного дня. Я думаю, що такого немає, і Коломойский ніяк не впливає на ці процеси», - наголосив Гладких.

При цьому в розмові з «Слово і Діло» політолог віджартувався і дав міністру Милованову пораду: «Якщо він, дійсно, впевнений в тому, що коміки впливають на інвестиційний клімат, то раджу йому об'єднатися з Бородянським (міністр культури - авт.) і розробити державну програму з питань залучення гумористів до пошуку інвесторів. Але студія «Квартал 95» може брати в ній участь тільки через програму «Прозоро». Тільки-но така програма буде розроблена, від інвесторів в Україні не буде відбою», – пожартував політолог.

Як повідомлялося раніше, на концерті «Квартал 95» шоумен Євген Кошовий разом з державним хором імені Верьовки виконали пісню про пожежу в будинку колишньої очільниці НБУ Валерії Гонтаревої, після чого розгорівся скандал - гумористів звинуватили в тому, що вони сміються над чужим горем.

Після того, як низка українських високопосадовців, серед яких і міністр Милованов, публічно вибачилися перед Гонтаревої, в конфлікт втрутився олігарх Валерій Коломойський. Він назвав Милованова «дебілом» і зажадав його відставки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: