Карта ООС: ситуація на сході України на 22 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 22 жовтня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Порівняно з попередньою добою кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій на лінії зіткнення зросла майже на третину. Водночас, противник утримався від застосування забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Загалом за минулу добу ворог відкривав вогонь 17 разів.

Жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил внаслідок цих обстрілів не загинув і не був поранений.

Луганський напрямок

Тут порушень режиму тиші було 8.

По 3 рази окупанти відкривали вогонь поблизу Оріхового – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, та біля Золотого-4 – з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Відзначимо, що усі ці обстріли ворог здійснив у період з 16:45 до 22:15 з боку населеного пункту Золоте-5.

Опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, обладнані неподалік Попасної противник близько 03:00 ночі 15 хвилин обстрілював з автоматичних гранатометів та кулеметів великого калібру.

Після 23:00 російсько-окупаційні війська влаштували тривалий обстріл зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї наших позицій в районі Зайцевого.

Донецький напрямок

Тут відбулося 9 обстрілів.

Близько 04:00 ночі ворог з великокаліберних кулеметів та ручного протитанкового гранатомету відповідно обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил в районах Пищевика і Водяного.

О пів на дев’яту ранку на підступах до Авдіївки розпочався обстріл з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Вогонь противник вів протягом півгодини з боку Спартака.

У період з 17:30 майже до 23:00 окупанти з різною інтенсивністю застосовували гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю в районах Верхньоторецького, Талаківки, Красногорівки, Пищевика та Мар’їнки. А опорні пункти наших військ неподалік Широкиного обстріляли з кулеметів та стрілецької зброї.

Обстановка на 12:30 сьогодні, 22 жовтня

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 5 разів. При цьому, на жаль, на лінії фронту знову лунають розриви заборонених Мінськими домовленостями мін 82-го калібру.

На Луганському напрямку обладнані в районі Зайцевого опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил противник вночі двічі підступно обстріляв з мінометів калібру 82 мм, а також з кулемету великого калібру.

На Донецькому напрямку вранці тричі були обстріляні позиції наших військ поблизу Павлополя. Тут ворог випустив 30 мін калібру 82 мм, застосував протитанковий ракетний комплекс, вів вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

За наявною інформацією, упродовж поточної доби внаслідок ворожих обстрілів одного військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил поранено, ще один зазнав бойового травмування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: