Карта ООС: ситуація на сході України на 19 жовтня

Читать на русском

Минулої доби російсько-окупаційні війська знову відкривали вогонь в бік оборонних укріплень підрозділів Об’єднаних сил. Всього за добу зафіксовано 21 випадок недотримання противником режиму перемир’я, вогонь вівся переважно з піхотного озброєння, а саме гранатометів різних типів і систем, кулеметів крупних калібрів та стрілецької зброї.

Окрім того, окупанти вкотре застосували заборонені калібри. Так за підрахунками штабу операції, за вчорашній день російсько-окупаційні війська витратили 16 мін 120-го та 7 мін 82-го калібрів.

Також ворог цілив з озброєння бойових машин піхоти і гранатометів СПГ – таких випадків нараховано загалом вісім.

В результаті бойових дій, що тривали минулої доби в районі проведення операції, жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув і не був поранений.

Луганський напрямок

Противник здійснив десять обстрілів, в одному випадку ведучи вогонь з міномету. Так, під ворожими обстрілами двічі перебували військовослужбовці, які обороняють с. Новолуганське. Там окупанти вели вогонь з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї, включно із кулеметами крупного калібру.

Під час обстрілу українських позицій в районі н.п. Луганське, зафіксованого о 18:35, ворожі підрозділи випустили чотири міни калібру 82 мм.

Загалом позиції українських захисників поблизу Луганського потрапляли під обстріли тричі за добу.

Також ворог обстрілював оборонців н.п. Кримське, Новотошківське та Троїцьке, де застосував озброєння БМП, автоматичні та ручні гранатомети.

Окрім того, російсько-окупаційні війська знову зірвали режим перемир’я в районі Золотого, де двічі відкривали вогонь з піхотної зброї та гранатометів СПГ. Сталося це вночі та надвечір, вогонь у відповідь з нашого боку у згаданому районі не відкривався.

На найбільш зухвалі та небезпечні збройні провокації наші військовослужбовці відповідали ворогу вогнем з піхотної зброї.

Донецький напрямок

Одинадцять фактів порушення режиму припинення вогню обліковано у смузі дій цього оперативно-тактичного угруповання.

Російсько-окупаційні війська під час обстрілів застосовували станкові, автоматичні і ручні протитанкові гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю, а також тричі відкривали вогонь з мінометів заборонених систем.

Так, двічі противник бив з мінометних систем 120-го калібру в бік Водяного, щоразу витрачаючи по вісім мін.

Загалом цей населений пункт вчора був обстріляний окупантами чотири рази.

Три міни 82-го калібру окупанти випустили вчора в сторону захисників Авдіївки.

Окрім того, противник порушував режим припинення вогню поблизу Талаківки, Березового, Новотроїцького, Павлопіля та Красногорівки.

Відзначимо, що усі ворожі обстріли були прицільними, тому наші захисники відкривали вогонь у відповідь шість разів, застосовували виключно піхотну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: