Світовий банк поліпшив прогноз для України

Читать на русском
Світовий банк підвищив прогноз зростання економіки України в 2020 році до 3,7 відсотка із близько 3 відсотків, прогнозованих раніше.

Світовий банк підвищив прогноз зростання економіки України в 2020 році до 3,7% із близько 3%, прогнозованих раніше.

Про це повідомив у соцмережі Facebook міністр економіки України Тимофій Милованов, який перебуває у Вашингтоні, куди українська делегація вирушила для участі в щорічних зборах МВФ та Світового банку.

«Україна - одна з небагатьох країн, для яких прогноз був переглянутий у позитивну сторону. Більшість інших країн сповільнюються, а не прискорюються», - зазначив міністр.

За його словами, прогноз зростання в 3,7% Світового банку збігається з прогнозом Міністерства економіки.

«Ми також маємо більш оптимістичний сценарій в 4,8% за умови успішної реалізації програми уряду і зміни бізнес-клімату в Україні на краще. Це означає створення умов для захисту прав власності, лібералізацію ринків, судову реформу, якісну роботу правоохоронних органів, віддаленість олігархів і зацікавлених сторін від уряду і політиків», - додав Милованов.

Згідно з наведеною міністром фотографії документів, також Всесвітній банк поліпшив прогноз зростання реального ВВП України на поточний рік до 3,4% з 2,7%, прогнозованих раніше, а в 2021 році очікує зростання на 4,2%.

Індекс інфляції, за прогнозами банку, складе 6,8% у 2019 році, 6% - у 2020 і 5,4% - в 2021 році.

Раніше повідомлялося, що українська делегація провела першу зустріч з керівництвом МВФ. Переговори за новою довгостроковою програмою співпраці України і МВФ тривають, зазначив Яків Смолій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: