Гончарук дав доручення місцевій владі

Читать на русском
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив керівництву облдержадміністрацій до 10 грудня розробити проекти розвитку інфраструктурної мережі для своїх регіонів.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив керівництву облдержадміністрацій до 10 грудня розробити проекти розвитку інфраструктурної мережі для своїх регіонів.

Про це йшлося на селекторній нараді в четвер, 17 жовтня, повідомив Гончарук у Facebook.

«Тепер кожна область має чіткий дедлайн - до 10 грудня кожній ОДА змоделювати власну інфраструктурну мережу, яка повинна бути в кожній області. З чіткими позначеннями: де потрібно створити школу, де - дитячий садок, а де - поліцейський відділок», - написав Гончарук, нагадавши, що в тергромадах і містах обласного значення проживає більше 70% українців.

Він зазначив, що в Програмі дій уряду чітко сформульовані послуги, які гарантує держава кожному українцеві для комфортного і безпечного життя. Наприклад, у кожній громаді повинна бути опорна школа, до якої дітей підвозить шкільний автобус. Кожна дитина повинна ходити в дитячий садок. Сімейний лікар і фельдшер повинні бути не далі, ніж за 7 км. Центри надання адмінпослуг повинні бути доступні за 30 хвилин, а спеціалізована допомога - 60 хвилин.

«Це абсолютно чіткі цілі, які вже найближчим часом будуть доступні для всіх громадян. Але інфраструктурна мережа, яка сьогодні є, не дає нам можливості втілювати наші плани в життя - вона застаріла і не відповідає сучасним вимогам», - зазначив Гончарук.

За його словами, за останні півтора місяці була створена карта, на яку нанесено всю інфраструктуру в країні - а це понад 110 тисяч об'єктів: шкіл, дитячих садків, лікарень, поліцейських пунктів. На сьогоднішній селекторній нараді цю карту представили всім керівникам ОДА, її направили в області.

Раніше Гончарук анонсував нові етапи переговорів України і МВФ.

Також Гончарук розповів, які міста можуть залишитися без тепла.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: