Адвокат Порошенка заявив про відсутність кримінальних справ проти п'ятого президента

Читать на русском
П'ятий президент України Петро Порошенко не є обвинуваченим у жодній кримінальній справі, заявив його адвокат Ігор Головань.

П'ятий президент України Петро Порошенко не є обвинуваченим у жодній кримінальній справі, заявив його адвокат Ігор Головань.

Про це він сказав на брифінгу в середу, 16 жовтня.

«Є справи, в яких Порошенко є свідком, і є справи, в яких він не має ніякого статусу», - заявив адвокат.

Головань розкритикував формулювання, які стосовно його підзахисного використовують представники правоохоронних органів, називаючи Порошенка фігурантом низки кримінальних справ. За його словами, це не дуже добре характеризує правоохоронну систему України.

Інший адвокат президента Ілля Новіков повідомив на пресконференції, що раніше прокуратура Панами закрила справу про легалізацію доходів, яка була порушена за заявою юриста Андрія Портнова проти Порошенка. Захисник зазначив, що в прокуратурі не знайшли доказів причетності Порошенка до цієї справи.

Новіков розповів, що після цього адвокати Порошенка подали зустрічний позов «за подачу свідомо неправдивої заяви про вчинення кримінального порушення».

Раніше повідомлялося, що Порошенко має відношення до 12 кримінальних справ, які веде українське Держбюро розслідувань, і має статус свідка. У цих справах йдеться про відмивання коштів, перевищення повноважень і зраду.

Нагадаємо, ГПУ готує підозру Порошенку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: