Порошенко представив «формулу українського миру»

Читать на русском
Порошенко висловив упевненість, що моніторингова місія ОБСЄ отримає безперешкодний доступ до всієї не підконтрольної Києву території, щоб стежити за російсько-українським кордоном.

Експрезидент, народний депутат від «Євросолідарності» Петро Порошенко розповів про свою «формулу українського миру», яка має врегулювати конфлікт на Донбасі.

Відповідні кроки Порошенко опублікував в Twitter у четвер, 10 жовтня.

За його словами, для реалізації запропонованої формули країні необхідно наполягати на принципах «спочатку безпека», «нічого не узгоджено, поки все не узгоджено» і «тільки через безпеку до виборів». Він додав, що «формула Штайнмаєра» має розглядатися тільки як складова дорожньої карти виконання Мінських угод. На думку Порошенка, розведення сил на Донбасі має відбутися тільки за умови постійного і всеосяжного припинення вогню.

«Росія і бойовики повинні повернути дві з половиною тисячі кілометрів, це пряма вимога Мінську», - написав він.

Порошенко висловив упевненість, що моніторингова місія ОБСЄ отримає безперешкодний доступ до всієї непідконтрольної Києву території, щоб стежити за російсько-українським кордоном.

Крім того, в рамках роботи Тристоронньої контактної групи в Мінську він запропонував створити підгрупу з питань кордону. Порошенко також радить наполягати на розгортанні багатонаціонального миротворчого контингенту ООН на Донбасі.

Експрезидент додав, що Київ має відновити на території регіону оподаткування «у рамках правового поля України», фінансову і банківську систему, а також повернути українську власність.

«Тільки це дасть підстави і можливість в повній мірі відновити соціальне забезпечення регіону», - зазначив Порошенко.

Раніше ДБР відкрило ще одну справу щодо Порошенка.

Також нагадаємо, Рябошапка прокоментував можливу підозру Порошенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: