Суд продовжив домашній арешт судді Бурана, який відстрілювався від НАБУ

Читать на русском
Обвинувачений в отриманні хабара суддя Олексій Буран з Одеси ще 60 діб буде під домашнім арештом.
Олексій Буран

Суд продовжив до 16 грудня нічний домашній арешт судді Малиновського районного суду міста Одеси Олексія Бурана, якого звинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалив Заводський районний суду міста Миколаєва, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив суд продовжити запобіжний захід Бурана у вигляді нічного домашнього арешту з покладанням низки обов'язків.

Суд клопотання задовольнив і продовжив нічний домашній арешт, а також поклав на Бурана наступні обов'язки: носити електронний браслет; здати на зберігання закордонні паспорти; прибувати за викликом суду; утримуватися від спілкування зі свідками, потерпілими, іншим обвинуваченим у цьому кримінальному провадженні; не відвідувати можливі місця перебування свідків, підозрюваних, потерпілих у кримінальному провадженні, зокрема адміністративну будівлю Малиновського райсуду Одеси, а також негайно повідомляти суду про факти тиску або вплив будь-яких осіб, які можуть стосуватися вказаного кримінального провадження.

Як відомо, 29 березня 2016 року НАБУ намагалося затримати суддю Бурана, підозрюваного в отриманні хабара в розмірі 500 тисяч гривень за винесення рішення на користь однієї зі сторін судового провадження. Своєю чергою Буран відкрив вогонь із пістолета по детективах НАБУ й зник. 31 березня того ж року Верховна Рада дала згоду на затримання та взяття під варту Бурана. У квітні 2016 року суддю-стрілка заарештували, а в липні йому висунули звинувачення за ч. 4 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди) та ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу (погроза вбивством працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків).

Нагадаємо, Бурана в лютому відпустили під домашній арешт. Також із 1 червня суд почав розглядати справу по суті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: