Карта ООС: ситуація на сході України на 15 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 15 жовтня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України російсько-окупаційні війська здійснили загалом 21 прицільний обстріл позицій Українських захисників.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил

10 збройних провокацій з боку окупантів зафіксовано тут. Основна ворожа збройна активність спостерігалася ввечері. Зокрема, 6 разів противник вів вогонь по нашим оборонцям Луганського. Тут з напрямку від Калинівки окупанти неодноразово застосовували гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння, а від Доломітного випустили декілька мін 82-го калібру.

З мінометів цього ж калібру та автоматичних станкових гранатометів ворог вів обстріл ввечері наших захисників Новолуганського.

Також гранатомети та стрілецьку зброю противник застосовував в районах н.п. Хутір Вільний та Золоте, а поблизу Кримського ще й озброєння БМП.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил

Тут російсько-окупаційні війська здійснили 11 прицільних обстрілів наших позицій.

Зокрема, розриви декількох ворожих мін 120-го калібру зафіксували ввечері наші захисники н.п. Лебединське та Водяне.

Також збройні формування РФ та її найманці активно порушували режим тиші з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння в районах н.п. Лебединське, Новотроїцьке, Опитне, Водяне, Новогнатівка та Пищевик.

Наші мужні воїни декілька разів вели адекватний вогонь у відповідь на прицільні ворожі обстріли. При цьому, особовий склад Об’єднаних сил неухильно дотримується Мінських угод.

Внаслідок бойових дій та ворожих обстрілів протягом минулої доби один наш захисник отримав поранення. Його евакуйовано до медичного закладу. За наявною інформацією, стан здоров’я героя – задовільний.

Обстановка на сьогодні, 15 жовтня

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська продовжили збройні провокації на лінії бойового зіткнення.

Сьогодні, 15 жовтня, зафіксовано 5 обстрілів з боку збройних формувань РФ та її найманців.

Під прицільним ворожим вогнем з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння опинилися наші захисники в районах н.п. Павлопіль, Піщевик, Золоте-4, Новотроїцьке та Золоте.

За наявною інформацією, внаслідок ворожого вогню бойових втрат від початку доби серед наших захисників України немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: