Затримання автомобіля з боєприпасами у Києві: деталі

Читать на русском
За даними поліцейських, вони отримали інформацію про стрілянину на вулиці Пирогівський шлях близько 21.40.

У Києві ввечері 12 жовтня правоохоронці затримали чоловіків, які влаштували стрілянину у Голосіївському районі, під час обшуку в зловмисників виявили зброю та боєприпаси.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

У поліції розповіли, що правопорушниками виявилися мешканці Києва та Київської області - 1961, 1974, 1986, 1994 років народження. Один із них раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за аналогічне правопорушення.

За даними поліцейських, вони отримали інформацію про стрілянину на вулиці Пирогівський шлях близько 21.40.

Зазначається, що на місце події вирушили екіпажі патрульної поліції та вибухотехніки, одночасно всім нарядам було відправлено орієнтування на зловмисників. На місці стрілянини правоохоронці виявили 9 гільз.

Відомо, що невдовзі на вулиці Заболотного поліцейські зупинили автомобіль, який підпадав під орієнтування. В ході огляду автомобіля, в салоні якого знаходилися четверо чоловіків, правоохоронці виявили автомат та декілька гранат Ф-1, РГД-5 та УЗРГМ-2.

Також час обшуків за місцем проживання зловмисників поліція виявила близько 30 порожніх магазинів від пістолета ТТ, 5 магазинів від пістолета Макарова, 3 магазина від пістолета Марголін, а також стартовий пістолет.

Як вказали поліцейські, головний фігурант затриманий у порядку статті 208 КПК України, а з іншими зловмисниками в даний момент проводяться слідчі дії.

Відомо, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України, тобто незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибухівкою. Порушникам загрожує до 7 років ув'язнення.

Раніше колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко стверджував, що в Україні перебуває в нелегальному обігу понад 3 мільйони одиниць нарізної зброї.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський не підтримав петицію про унормування обігу зброї та вважає передчасною легалізацію зброї в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: