Голова Нацполіціі розповів про легалізацію зброї

Читать на русском
Зброю в Україні можна легалізувати тільки після завершення бойових дій на сході країні, заявив новий глава Нацполіціі Ігор Клименко.

Зброю в Україні можна легалізувати тільки після завершення бойових дій на сході країні.

Про це заявив новий глава Нацполіціі Ігор Клименко в інтерв'ю LB.ua.

«Я вважаю, що насамперед потрібно вилучити незаконну зброю, а потім, можливо, провести аналіз всіх аргументів за і проти, вислухати експертів. Але все це - після того, як закінчаться бойові дії і не буде постійного джерела надходження нелегальної зброї, зате буде можливість належного контролю за легальним», - сказав Клименко.

Клименко визнав, що на сьогоднішній день є велика проблема незареєстрованої зброї з зони АТО.

«Я не готовий сказати, скільки на руках сьогодні незареєстрованої зброї. Цифри можуть бути неточними. Знаємо, що її дуже багато. І не тільки зброї, але і боєприпасів. Ми повинні їх згодом вилучити, щоб життя в державі стало безпечнішим», - доповнив він.

Раніше колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко стверджував, що в Україні перебуває в нелегальному обігу понад 3 мільйони одиниць нарізної зброї.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський не підтримав петицію про унормування обігу зброї та вважає передчасною легалізацію зброї в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: