Американський есмінець зайшов у Чорне море всьоме у 2019 році

Читать на русском
На борту есмінця 90 ракетних пускових установок, які може бути оснащено зенітними і протикорабельними ракетами, а також крилатими ракетами «Томагавк».

Американський есмінець DDG78 USS Porter, озброєний керованою ракетною зброєю, ввійшов увечері 12 жовтня в Чорне море.

Про це повідомив 6-й оперативний флот військово-морських сил США.

У флоті відзначили, що це сьоме, планове, входження есмінця в Чорне море у 2019 році. Зазначається, що це демонструє прихильність США до свободи судноплавства та підтримку союзників по НАТО.

Відомо, що на борту есмінця 90 ракетних пускових установок, які може бути оснащено зенітними і протикорабельними ракетами, а також крилатими ракетами «Томагавк».

США за п'ять років надали Україні військову допомогу на 447 млн доларівСША за п'ять років виділили країнам світу 36,4 млрд доларів військової допомоги. З них 447 млн – для України.

Нагадаємо, минулого разу есмінець заходив у Чорне море в серпні.

Як відомо, США допоможуть Україні модернізувати кілька українських військово-морських баз, щоб надати військовим кораблям США і НАТО можливість стикування всього в декількох кілометрах від окупованого Криму.

Раніше, в акваторію Чорного моря зайшом корабель ВМС Франції.

Додамо, експерти підрахували, що військова допомога Штатів у шість разів перевищує допомогу інших 20 країн. У рамках програми уряду США «Іноземне військове фінансування» (Foreign Military Financing) Україна отримала допомогу на 447,1 млн дол.

«Слово і Діло» розібралося, що це за програма і яким ще країнам США виділяють кошти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: