В Україні мають намір скоротити кількість в'язниць

Читать на русском
Точних прогнозів Малюська не надав, однак припускає, що, якщо починати роботу над втіленням проекту в 2020 році, Україні знадобиться іноземне фінансування, щоб побудувати нові місця утримання ув'язнених.

У Кабміні мають намір скоротити кількість в'язниць в Україні.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв'ю «Радіо Свобода».

За його словами, відомство планує відійти від принципу, за яким основним методом покарання злочинців є позбавлення волі.

«Позбавляти свободи повинні лише невелику кількість людей, дуже обмежену. Тому що це, по-перше, неефективно, по-друге, дуже дорого. Людина, яка виходить із місць позбавлення волі, а вона не пристосована до життя, і скоює злочини знову. Тюремна система не виконує свою функцію», - заявив він.

Крім того, міністр навів у приклад досвід країн Європи, де до правопорушників застосовують покарання у вигляді програми корекції, часткову ізоляцію або обмеження пересування за допомогою електронного браслету.

«Ключова реформа, яку ми задумали - ми будемо шукати фінансування, можливо, донорське, для того щоб побудувати декілька в'язниць за зразком тієї ж Норвегії, сучасні, зручні, ефективні в'язниці, які використовують трохи енергії, енергоефективні, де дійсно можна було б реально працювати з ув'язненими, які потребують ізоляції», - зазначив він.

За його даними, зараз в Україні більше ста в'язниць. Третину з них планується закрити і продати земельні ділянки, а вирученими коштами покрити базові витрати для будівництва нових закладів. Точних прогнозів Малюська не надав, однак припускає, що, якщо починати роботу над втіленням проекту в 2020 році, Україні знадобиться іноземне фінансування, щоб побудувати нові місця утримання ув'язнених.

Раніше Кольченко розповів про умови утримання в російській в'язниці.

Також нагадаємо, було підраховано кількість вільних місць в українських в'язницях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: