ПриватБанк зробив заяву за рішеннями Лондонського арбітражного суду

Читать на русском
Рішення Лондонського арбітражного суду не покладають на ПриватБанк ніяких зобов'язань здійснити платіж за єврооблігаціями 2010 і 2013 років.

Рішення Лондонського арбітражного суду не покладають на ПриватБанк ніяких зобов'язань здійснити платіж за єврооблігаціями 2010 і 2013 років.

Про це йдеться в повідомленні ПриватБанку.

13 червня 2019 Лондонський міжнародний арбітражний суд в кожному з відповідних проваджень виніс часткове остаточне арбітражне рішення після остаточного слухання певних аспектів справи, що відбулося раніше цього року.

Зазначені арбітражні рішення не покладають на ПриватБанк зобов'язань здійснити будь-який платіж щодо єврооблігацій, випущених в 2010 або 2013 роках. Також має бути ухвалено рішення щодо іншого аспекту лінії захисту ПриватБанку проти позовних вимог.

За нинішніх обставин існує велика невизначеність щодо того, чи повинен ПриватБанк здійснити будь-які виплати за Арбітражним рішеннями, а якщо повинен, то коли.

Відзначається, що навіть якщо коли-небудь від ПриватБанку потрібно здійснити будь-які виплати, згідно арбітражних рішень, вони будуть істотно менше розміру позовних вимог.

У своїх арбітражних рішеннях суд підтримав аргументи ПриватБанку про незаконність і відповідно постановив, що від ПриватБанку не потрібно здійснення виплат за єврооблігаціями 2010 або 2013 років випуску, якщо остаточними власниками є особи, зв'язок яких з колишніми власниками доведено, або якщо власники утримують єврооблігації в інтересах таких осіб.

Суд призначив судові дебати на 10:30 17 жовтня.

Нагадаємо, суд переніс розгляд справи про повернення ПриватБанку.

А Зеленський пообіцяв захищати інтереси України в справі ПриватБанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: