Гончарук відхрестився від «компромісу» з Коломойським щодо ПриватБанку

Читать на русском
В офісі комунікацій прем'єра України Олексія Гончарука спростували поширену ЗМІ інформацію про пошук компромісу щодо ситуації з ПриватБанком, назвавши її спотвореною і такою, що не відповідає дійсності.

В офісі комунікацій прем'єра України Олексія Гончарука спростували поширену ЗМІ інформацію про пошук компромісу щодо ситуації з ПриватБанком, назвавши її спотвореною і такою, що не відповідає дійсності.

«Вранці вийшла стаття в Financial Times, де я коментую справу ПриватБанку і, начебто, підкреслюю, що ми шукаємо компроміс в цьому питанні. Статтю відразу передрукували українські ЗМІ, від себе додали, що уряд веде переговори з пошуку компромісу з цього питання. Щоб уникнути подальших маніпуляцій і розголосу, хочу розставити крапки над «і»: ніяких переговорів уряд ні з ким не веде», - написав він у соцмережі Facebook у вівторок.

«Мені невідомо ні про які переговори з Коломойським», - уточнив прем'єр у Facebook.

«Мій коментар був вирваний з контексту. Зараз думаємо, як коректно вийти з цієї ситуації», - зазначив він.

Гончарук також додав, що уряд уважно вивчає ситуацію навколо ПриватБанку, в тому числі і переговори з колишніми його власниками, які проводилися попереднім незалежним наглядовою радою банку.

«Більш того, журналістам FT я наголошував, що не настільки глибоко знаю юридичні деталі цієї справи, щоб коментувати по суті», - зазначив прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, в статті FT приведена наступна цитата Гончарука: «Я повністю переконаний, що зараз нам потрібно зосередитися на зростанні і шукати спільні рішення, а не витрачати наші ресурси на знищення один одного. Тому я дуже позитивний стосовно будь-якої риторики, спрямованої на пошук компромісу». Прем'єр також підкреслив, що рішення має бути знайдено разом з МВФ.

Своє бачення вирішення суперечки навколо націоналізації ПриватБанку озвучив олігарх і бізнесмен Ігор Коломойський. Також він назвав три умови вирішення конфліктної ситуації.

Раніше Коломойський повідомив подробиці зустрічі із Зеленським.

Нагадаємо, в НАБУ заперечують вилучення документів ПриватБанку, пов'язаних із Коломойським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: