У Нацбанку прокоментували інфляцію у вересні

Читать на русском
У Національному банку України прокоментували інфляцію у вересні згідно з даними Державної служби статистики.

У Національному банку України прокоментували інфляцію у вересні згідно з даними Державної служби статистики.

Зниження інфляції вдалось досягти через падіння цін на газ та курсу валют, йдеться в офіційному коментарі НБУ.

Програма Кабміну: що нового (і не дуже) обіцяють у сфері економікиКабмін Гончарука обіцяє ринок землі, приватизацію держпідприємств і створення Фонду національного добробуту.

Згідно з даними Нацбанку у вересні річна інфляція чи не вперше цьогоріч була нижчою, ніж прогнозували — 7,5% проти прогнозованих 7,7%.

«У вересні були нижчі, ніж очікувалося, темпи зростання базової інфляції, адміністративно-регульованих цін та цін на паливо передусім завдяки подальшому зміцненню гривні. Це переважило вплив від все ще вищих, ніж прогнозувалося, темпів зростання цін на сирі продукти харчування», - повідомили у Нацбанку.

Зафіксували падіння цін на рис, сухофрукти, автомобілі, побутову та комп’ютерну техніку. Меншими темпами зростали ціни на харчові продукти з високим ступенем обробки, а також на послуги з високою часткою імпорту в собівартості, а саме хімічне чищення, ремонтні роботи, кінотеатри, телекомунікації, ресторани, манікюр, амбулаторні, екскурсійні та туристичні послуги.

Також у вересні в Україні знизилися ціни на пальне — на 8,2% порівняно з вереснем 2018 року.

Раніше уряд поліпшив прогноз щодо зростання економіки.

Як відомо, Кабінет міністрів Олексія Гончарука затвердив програму своєї діяльності. «Слово і Діло» подивилося, які завдання стоять перед Міністерством економіки, торгівлі і сільського господарства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: