Карта ООС: ситуація на сході України на 11 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 11 жовтня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Порівняно з попередньою добою обстановка на лінії зіткнення не змінилася. Російсько-окупаційні війська продовжували обстрілювати наші оборонні позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також застосовували озброєння бойових машин піхоти, гранатомети різних систем, снайперську та стрілецьку зброю.

Загалом за минулу добу ворог здійснив 25 обстрілів.

На превеликий жаль, маємо втрати серед наших захисників. З глибоким сумом змушені повідомити, що під час одного з ворожих обстрілів обірвалося життя одного військовослужбовця Об’єднаних сил.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та бойовим побратимам загиблого Героя.

Напрямки:

Луганський напрямок

Тут порушень режиму тиші було 5.

Поблизу Кримського близько 08:00 окупанти влаштували 25-хвилинний обстріл з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ближче до опівдня з автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї противник 15 хвилин вів вогонь по наших воїнах, які виконують бойові завдання біля Хутора Вільного.

У вечірній час 3 міни 82-го калібру розірвалися на позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік населеного пункту Шуми. Тут же ворог застосував кулемети та стрілецьку зброю.

Так само ввечері з ручних протитанкових гранатометів та кулеметів російсько-окупаційні війська обстріляли наші позиції в районі Луганського та з кулемету – біля Катеринівки.

Донецький напрямок

Значно активнішим противник був тут, де відбулося 20 прицільних обстрілів.

Майже половину з них – 9 – окупанти здійснили неподалік Водяного. З ранку до вечора вони застосовували озброєння БМП, гранатомети різних систем, снайперську та стрілецьку зброю, а під час останнього з обстрілів ще й випустили по наших позиціях 4 міни калібру 120 мм.

4 рази, з гранатометів різних систем, кулеметів та стрілецької зброї, були обстріляні опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Пищевика.

По 2 рази російсько-окупаційні війська відкривали вогонь по позиціях наших військ в районах Новотроїцького – зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів; Павлополя – з кулеметів та стрілецької зброї.

Близько 08:00 біля Новоселівки Другої противник застосував автоматичні станкові і ручні протитанкові гранатомети та кулемети великого калібру.

А по військовослужбовцях Збройних Сил України, які перебувають на підступах до Авдіївки, приблизно у цей же час випустив 7 мін 120-го калібру.

З 20:00 упродовж 25 хвилин з ручного протитанкового гранатомету та стрілецької зброї окупанти вели вогонь по захисниках Мар’їнки.

Обстановка на сьогодні, 11 жовтня

Від початку поточної доби до опівдня російсько-окупаційні війська відкривали вогонь тричі на Донецькому напрямку.

Вночі окупанти зі станкового протитанкового гранатомета та стрілецької зброї обстріляли опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, обладнані неподалік Талаківки.

А також з кулемету великого калібру – позиції наших військ поблизу Новолуганського.

Близько 07:00 на ворожий обстріл із застосуванням великокаліберного кулемету довелося відповідати нашим воїнам, які виконують бойові завдання в районі населеного пункту Славне.

За наявною інформацією, упродовж поточної доби Об’єднані сили втрат не зазнали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: