Президент розповів, яким чином залякують нардепів зі «Слуги народу»

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський розповів під час пресконференції, чому депутати зі Слуги народу не голосують за певні законпроекти.
Фото журналіста «Слова і Діла»

Президент Володимир Зеленський розповів під час пресконференції, чому депутати зі «Слуги народу» не голосують за певні законопроекти та чи дійсно існуть певні групи впливу (так звані групи Дубінського та Коломойського).

«Народні обранці дуже боляче ставляться до законопроектів, які стосуються саме депутатів. З 37 законів першого етапу за два вони не проголосовали. Дійсно, там декого просто не було на голосуванні. Немає груп впливу будь-якого олігарха в «Слузі народу», це маячня. Але є досвідчені парламентарі в інших партіях, які щодня займаються впливом, емоційним, грошовим, вони хочуть розколоти «Слугу народу». Наприклад, коли вони вкотре не проголосували за закон, ми зустрічалися для бесіди. І ці нардепи, хто не проголосував пояснили, що зранку приїхали ці люди, ходили коридорами ВР, їм надсилали SMS із текстом «Завтра вашу тещу посадят, якщо ви проголосуєте». Вони користуються недосвідченістю деяких депутатів зі «Слуги народу». Це інформаційна політика у ВР», - розповів Зеленський.

Також президент повідомив, яким ще способом залякують недосвідчених нардепів.

«Ці люди знімають офіси біля партії «Слуга народу». Вони бачать, хто слабкий, молодий і його використовують. Але ми говоримо з людьми, пояснюємо. Але як складно їм голосувати, коли вони їм пропонують гроші, вплив, область... Коли ми скасовували преференції на місцях, ті люди сказали недосвідченим депутатам: «Ти поїдеш додому – тебе люди повісять», «Люди хочуть побудувати школи, а ти їм заблокував бюджет». Вони перелякані, вірять їм, дивляться на них. Це серйозна робота з цими людьми», - сказав президент.

Раніше Зеленський пообіцяв не збільшувати витрати на ОПУ.

Також нагадаємо, «Слово і Діло» веде текстову трансляцію пресконференції Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: