Порошенко побоюється зняття санкцій з Росії через «формулу Штайнмаєра»

Читать на русском
Експрезидент України Петро Порошенко заявив у вівторок, що підписання формули Штайнмаєра щодо Донбасу призведе до зняття санкцій з Росії.

Експрезидент України Петро Порошенко заявив у вівторок, що підписання «формули Штайнмаєра» щодо Донбасу призведе до зняття санкцій з Росії.

Про це він сказав у відеозверненні, опублікованому в Facebook.   «Підписання цієї формули російського походження де-факто означає ослаблення або навіть зняття санкцій проти РФ ... Ми підкреслюємо, що ніколи не підемо на це, ми солідаризуємось з тими акціями та закликами, які сьогодні звучать серед ветеранів, ми не дамо зруйнувати українську державу», - заявив Порошенко.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ на засіданні тристоронньої контактної групи з врегулювання на Донбасі погодив «формулу Штайнмаєра», що визначає порядок набрання чинності закону про особливий статус Донбасу.

Під час засідання ТКГ в Мінську була досягнута домовленість про розведення військ в Петровському і Золотому.

Також Зеленський заявляв, що Верховна рада України розробить новий закон про особливий статус Донбасу, він пройде публічне обговорення, в ньому не буде капітуляції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: