Луцька міськрада виступив проти «формули Штайнмаєра»

Читать на русском
Депутати Луцької міської ради прийняли звернення до Президента України Володимира Зеленського та парламенту щодо узгодження формули Штайнмаєра.

Депутати Луцької міської ради прийняли звернення до президента України Володимира Зеленського та парламенту щодо узгодження «формули Штайнмаєра».

Про це повідомляє пресслужба Луцької міськради.

«За» звернення одноголосно проголосували 33 депутати. «Слово и Дело»

«Вважаємо, що узгоджена владою «формула Штайнмайера» - ймовірний пролог повної української капітуляції. Далі буде зустріч у так званому нормандському форматі. Вона має всі шанси стати аналогом Мюнхенської змови XXI століття. Після цього Україну чекає повернення в орбіту «руського міра» і поступове знищення української державності, а Російську Федерацію - скасування санкцій», - йдеться у зверненні.

Депутати висунули низку вимог до президента та Верховної ради.

  • Розірвати дипломатичні відносини, а також всі міжнародні договори з Росією і не відновлювати їх до повної деокупації всіх українських територій.
  • Домагатися реальних кроків на підтримку України від держав, які декларували безпеку та недоторканість кордонів України в обмін на відмову від ядерної зброї.
  • Ввести реальний военний стан у прифронтових територіях і повну економічну, енергетичну, ресурсну та транспортну блокаду тимчасово окупованих територій.
  • Не допустити надання "особливого статусу" для окупованих територій. Притягнути до кримінальної відповідальності і позбавити громадянства всіх, хто зрадив Україну, працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у бойових діях проти українських підрозділів та здійснював інші злочини.
  • Проводити вибори в органи місцевого самоврядування на тимчасово окупованих територіях тільки після повної деокупації.

Раніше звернення до президента Володимира Зеленського щодо недопущення реалізації «формули Штайнмаєра» ухвалили депутати Чернівецької обласної ради.

Також Херсонська міськрада виступила проти «формули Штайнмаєра».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: