Бойовики 17 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі – штаб

Читать на русском
У районі проведення операції ООС збройні формування Російської Федерації та її найманці 17 разів порушили режим припинення вогню.

У районі проведення операції ООС збройні формування Російської Федерації та її найманці 17 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє прес-центр ООС в середу ввечері 9 жовтня.

Карта ООС: ситуація на сході України на 9 жовтняСитуація на сході країни на 9 жовтня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Противник обстрілював позиції підрозділів ОС із заборонених мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також із гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Крім того, в порушення мінських угод противник спеціально обстріляв ділянку розведення сил і засобів в районі населеного пункту Золоте із міномета калібру 82 мм.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід противник здійснив дев'ять обстрілів, а саме неподалік Пєсков, поблизу Лебединського, поблизу Харчовика, неподалік Миколаївки, Новотроїцького та поблизу Новогнатівки, поблизу Красногоровки і неподалік Павлопіля.

Також у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ противник здійснив вісім обстрілів: поблизу Новолуганського, в районі Золотого, неподалік Золотого, поблизу Майорського, неподалік Кримського та поблизу Авдіївки.

«Протягом поточної доби втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було», - йдеться в повідомленні.

Раніше стало відомо, скільки переселенців планують повернутися на Донбас.

Також нагадаємо, Пристайко назвав три сценарії розвитку ситуації на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: