Грецька церква обговорить визнання автокефалії ПЦУ

Читать на русском
Позачерговий Собор ієрархів Елладської церкви збереться в суботу, 12 жовтня, для розгляду питання автокефалії Української церкви.

Позачерговий Собор ієрархів Елладської церкви збереться в суботу, 12 жовтня, для розгляду питання автокефалії Української церкви.

Проце написав архієпископ Євстратій у Facebook.

«Позачерговий Собор ієрархів Церкви Греції 12 жовтня, у суботу, розгляне тему Інформація про Автокефальну Церкву України. 7 жовтня 2019 р. Блаженнійший Архієпископ Афінський і всієї Еллади Ієронім ІІ підписав відповідне розпорядження», — написав він.

Він нагадав, що на поточному тижні в Афінах відбудеться чергове засідання Собору ієрархів Елладської церкви Греції, яке завершиться 11 жовтня.

«Серед переліку тем засідання не було жодної, пов’язаної з Україною, тому промосковські інформаційні ресурси поспішили повідомити, що «питання про визнання автокефалії ПЦУ Собор Грецької церкви не розглядатиме», — пояснив священнослужитель.

За його словами, на черговій сесії дійсно не підніматиметься питання Української церкви, але на наступний же день предстоятель Елладської церкви архієпископ Ієронім скликає позачергове засідання, «обравши таку форму заради дотримання певних процедурних традицій».

Архієпископ нагадав, що раніше постійний Синод Елладської церкви підтримав право Вселенського патріарха самостійно надавати автокефалію дочірнім церквам, підтвердивши канонічність рішень Константинополя щодо ПЦУ.

«Слід очікувати, що таку ж підтримку питання (автокефалії Української церкви — Ред.) отримає і від Собору ієрархів Церкви Греції», — додав архієпископ Євстратій.

Раніше Елладська церква де-факто визнала ПЦУ.

Також Єпіфаній назвав кількість парафій, які приєдналися до ПЦУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: