Затриманих кримських татар вивезли до Росії – Денісова

Читать на русском
Кримських татар розподілять у п‘ять слідчих ізоляторів Ростовської області: три СІЗО знаходяться у Ростові, два - у передмісті.

Людмила Денісова заявила, що інформація про перевезення затриманих кримськотатарських активістів на територію Російської Федерації підтвердилася.

Про це вона повідомила на сторінці у Facebook, передає Слово і Діло

«Інформація щодо місця перебування кримських татар на території Ростовської області підтвердилася. Не просто так для проведення обшуків у мікрорайоні Кам‘янка міста Сімферополь було задіяно ростовських ФСБшників. Все завчасно сплановано, в тому числі переміщення», - написала Денісова.

Вона зауважила, що кримських татар розподілять у п‘ять слідчих ізоляторів Ростовської області: три СІЗО знаходяться у Ростові, два - у передмісті.

Денісова також зазначила, що серед тих, кого нині утримують у Ростовській області, - Тофік Абдулгазієв, Іззет Абдуллаєв, Владлен Абдулкадиров, Меджит Абдурахманов, Білял Аділов, Енвер Аметов, Осман Арифмеметов, Фарход Базаров, Акім Бекіров, Ремзі Бекіров, Сервет Газієв, Джеміль Гафаров, Різа Ізетов, Алім Карімов, Сейран Муртаза, Яшар Муєдінов, Ефран Османов, Сейтвелі Сейтабдієв, Рустем Сейтхалілов, Руслан Сулейманов, Шабан Умеров, Рустем Шейхалієв, Асан Яніков.

Як повідомлялося, 27 березня в окупованому Криму російські силовики провели масові обшуки у будинках кримських татар, після яких 23-х активістів «Кримської солідарності» заарештували до 15 травня 2019 року.

Додамо, Держдепартамент США засудив дії Росії із затримання 23 жителів Криму, підозрюваних в участі в організації «Хізб ут-Тахрір», яку у РФ називають терористичною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: