Карта ООС: ситуація на сході України на 6 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 6 жовтня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Порівняно з попередньою добою кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій на лінії зіткнення дещо зменшилася. Водночас, говорити про суттєві зміни у характері бойових дій або поведінці окупантів не доводиться – противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Крім того, порушуючи досягнуті домовленості, ворог знову 4 рази навмисне обстріляв ділянку розведення сил і засобів в районі населеного пункту Золоте.

Загалом за минулу добу ворог здійснив 24 обстріли, випустивши у бік наших позицій 4 артилерійських снаряди калібру 122 мм, 8 мін 120-го та 48 мін 82-го калібрів.

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил зазнав поранення, а ще один отримав бойове травмування. Обидва воїни на даний час евакуйовані до військових мобільних госпіталів.

Луганський напрямок

Тут обліковано 18 порушень режиму тиші.

Як вже було зазначено, позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік Золотого російсько-окупаційні війська під ранок обстріляли з міномету калібру 82 мм, а ввечері – з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та кулемету великого калібру. Усі 4 обстріли були з боку окупованого Первомайська.

По 3 рази противник відкривав вогонь біля хутора Вільного – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, та Новолуганського – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Опорні пункти наших військ поблизу Луганського ворог двічі обстріляв з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, а також з гранатометів різних систем.

Так само 2 рази, зі стрілецької зброї, окупанти провокували наших захисників Новозванівки.

В районі Південного після опівдня упродовж півгодини лунали вибухи мін калібру 82 мм, автоматичний гранатомет, кулемети та стрілецька зброя.

Гранатомети та стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська використовували і під час обстрілів наших позицій, обладнаних неподалік Майорська, Катеринівки та Травневого.

Донецький напрямок

Тут було відносно спокійніше – тут ворог здійснив 6 прицільних обстрілів.

Так, з гранатометів різних систем та стрілецької зброї окупанти вели вогонь двічі поблизу Павлополя та по одному разу – в районах Старогнатівки і Водяного.

Крім того, автоматичний гранатомет і стрілецьку зброю противник застосовував відповідно біля Новогнатівки та Гнутового.

Обстановка на сьогодні, 06 вересня

Від початку поточної доби станом на 12:30 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 7 разів.

На Луганському напрямку двічі з боку Доломітного були обстріляні опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новолуганського.

Після 01:00 ночі противник тут випустив 8 мін 82-го калібру і застосовував підствольні гранатомети. А після 11:00 тут знову розривалися 82-мм міни і лунали кулеметні черги.

Також після 11:00 окупанти 15 хвилин вогнем зі стрілецької зброї провокували наших оборонців Попасної.

4 обстріли мали місце на Донецькому напрямку.

Двічі, вночі зі стрілецької зброї, а вранці з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї, ворог обстрілював військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в районі Павлополя.

З 03:00 години ночі упродовж 20 хвилин неподалік Новотроїцького російсько-окупаційні війська вели вогонь з автоматичного гранатомету.

Наші воїни, які перебувають на підступах до Авдіївки, з 07:30 ранку були змушені відповідати на вогонь з автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї, який окупанти протягом півгодини вели з боку Спартака.

За наявною інформацією, за поточну добу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил дістав поранення. Наразі військові медики надають йому необхідну допомогу.

Ситуація на лінії зіткнення надійно контролюється Об’єднаними силами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: