Зведення ООС: нові обстріли, український військовий отримав поранення

Читать на русском
На Донбасі за 30 вересня збройні формування РФ та її найманці 19 разів порушили режим припинення вогню, поранений український військовий.

На Донбасі протягом минулої доби, 30 вересня, збройні формування Російської Федерації та її найманці 19 разів порушили режим припинення вогню. У результаті поранений український військовий.

Противник обстрілював позиції українських підрозділів із заборонених мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, інформує пресцентр операції Об'єднаних сил.

Карта ООС: ситуація на сході України на 30 вересняСитуація на сході країни на 30 вересня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Також застосовувалось озброєння БМП, зенітна установка, гранатомети різних систем та стрілецька зброя.

«Під час одного з обстрілів, з метою нанесення максимальної шкоди військовослужбовцям Об’єднаних сил противник, задіяв безпілотник з підвісом для скидання гранатометних пострілів», - зазначили в ООС.

Обстріли велися неподалік Водяного, Новотроїцького, Новомихайлівки, Лебединського, Опитного, Мар’їнки, Новозванівки, Зайцевого, Шумів, Луганського, Травневого, Світлодарська.

«За минулу добу внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення», - додали в пресцентрі.

Нагадаємо, посол ФРН в Україні та генконсул у Донецьку відвідали зону ООС.

Як відомо, українські військовослужбовці Повітряних сил отримали дозвіл на використання безпілотного авіаційного комплексу Bayraktar TB2.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: