У Кремлі сподіваються на збереження таємниці переговорів Трампа і Путіна

Читать на русском
Кремль сподівається, що у відносинах РФ і США справа не дійде до публікації стенограм телефонних розмов лідерів.

Кремль сподівається, що у відносинах РФ і США справа не дійде до публікації стенограм телефонних розмов лідерів.

Як підкреслив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, зазвичай така інформація залишається таємною, пише ТАСС.

Коментуючи на прохання журналістів публікацію стенограми телефонної розмови президентів США і України Дональда Трампа та Володимира Зеленського, представник Кремля зазначив, що, «ця практика досить незвичайна - така публікація». «Як правило, матеріали подібних бесід на рівні глав держав носять гриф - або «таємно», або «цілком таємно». Це звичайна світова практика і, як правило, звичайно це не публікується», - пояснив Пєсков. За його словами, «в будь-якому разі з Україною це [публікація стенограми] було зроблено за взаємним погодженням».

«Ми, звичайно, хотіли б сподіватися, що в наших двосторонніх відносинах, де і без того повно проблем, дуже серйозних, до подібних ситуацій не дійдемо», - заявив прессекретар президента РФ.

Відповідаючи на питання, чи готовий Кремль дати «добро» на публікацію стенограми, якщо це знадобиться американським партнерам, Пєсков підкреслив: «Тут не може бути якоїсь евентуальної відповіді. Тут потрібно розглядати кожен конкретний випадок». «До нас ніхто не звертався з подібними пропозиціями», - констатував він.

Представник Кремля також наполягає, що публікація стенограми розмови Трампа і Зеленського - «це винятково внутрішня справа США». «Ми не збираємося туди втручатися», - запевнив він.

25 вересня на сайті Білого дому опублікували стенограму розмови Трампа із Зеленським. В ході розмови глава Білого дому заявив, що США багато роблять для України. Також він зазначив, що «було б здорово», якби український лідер вивчив «справу Байдена». Зеленський попросив надати додаткову інформацію з цієї теми для проведення розслідування в Україні.

Міністерство юстиції США не виявило в стенограмі порушень законодавства, а також підстав для проведення подальшого розслідування чи інших дій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: