Інфекціоністи назвали штами грипу, які очікують в Україні

Читать на русском

У цьому епідеміологічному сезоні в Україні очікують 2 нові штами грипу. Один з них буде більш небезпечним для людей працездатного віку з хронічними захворюваннями.

Про це заявила завідувач відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім.Громашевського НАМН України Алла Мироненко, пише УНН.

Супрун пояснила, як відрізнити грип від застудиСупрун радить не займатися самолікуванням і звертатися за допомогою до лікаря для встановлення точного діагнозу.

«Штами, які очікуються, - це новий H3N2 - А-Канзас - і, можливо, новий штам Н1N1 - А-Брісбен. Ще два вірусу грипу Б, які також можуть бути, але ймовірність їх менше - це В-Колорадо і В-Пхукет. Останній - менш імовірний, тому що він уже старий, був у нас не один рік», - розповіла Мироненко.

За її словами, Брісбен найбільш небезпечний для людей працездатного віку, особливо з групи ризику (тобто з хронічними захворюваннями). Саме ця категорія населення буде найбільше страждати від ускладнень при захворюванні на цей грип. Канзас більш небезпечний для людей з хронічною патологією і людей віком від 65 років та старше.

Нагадаємо, початком сезону грипу в Північній півкулі вважається 40-ий тиждень (початок жовтня), але фактично сезон стартує з початком циркуляції вірусу.

Раніше ми писали, що близько 500 тис. доз вакцин проти грипу для вакцинації в сезоні 2019-2020 рр. планують доставити до України.

Також наші аналітики розібралися, як циркулюють штами грипу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: