Справу суддів Окружного адмінсуду направлять до центрального управління СБУ

Читать на русском
У СБУ на дорозслідування буде направлено кримінальну справу відносно суддів Окружного адмінсуду Києва, які підозрюються у втручанні в роботу членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

До центрального управління Служби безпеки на дорозслідування буде направлено кримінальну справу відносно суддів Окружного адмінсуду Києва, які підозрюються у втручанні у роботу членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Про це заявив директор Національного бюро розслідувань Артем Ситник, пише РБК-Україна.

Ситник оскаржив свій штраф за відпочинок у Рівненській областіЗахист директора НАБУ Артема Ситника оскаржила рішення Сарненського суду Рівненської області, який визнав його винним в адміністративному правопорушенні через свого відпочинку в мисливському господарстві Полісся - Сарни.

Ситник зазначив, що у нього була розмова, що після зміни слідчого підрозділу у цій справі до слідчої групи будуть включені детективи НАБУ.

«Було оголошено підозри (суддям ОАСК, - ред.), але, на жаль, сьогодні справа не в НАБУ. Тому прогнозувати, як розвиватимуться події, мені важко. Наскільки я знаю, справа буде передана до Центрального апарату СБУ, бо було моє письмове звернення до генерального прокурора з приводу того, щоб не передавати у ДБР у зв’язку з тим, що у плівках фігурують працівники ДБР», - сказав він.

Нагадаємо, 26 липня детективи НАБУ провели низку обшуків в Окружному адміністративному суді Києва, в тому числі в кабінеті голови суду Вовка.

ГПУ зафіксувала втручання Окружного адміністративного суду Києва у роботу Державного бюро розслідувань та інших державних органів влади, зокрема у роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя.

Генеральний прокурор Юрій Луценко доручив здійснювати розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, його заступника Євгена Аблова, судді цього суду Ігоря Погрібніченка та судді Суворовського районного суду міста Одеси Івана Шепітки управлінню Служби безпеки України в Чернігівській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: