Військкомати розшукують киян, які ухиляються від армії

Читать на русском
Військові комісаріати Києва передали до Національної поліції майже 35 тисяч справ на киян, які ухиляються від призову на строкову військову службу.
Ілюстративне фото.

Військові комісаріати Києва передали до Національної поліції майже 35 тисяч справ на киян, які ухиляються від призову на строкову військову службу.

«Нами передано до Національної поліції 34 тисячі 930 справ для того, щоб їх (призовників – ред.) розшукали, а за необхідності внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Це ті люди, які систематично ухиляються від призову на строкову військову службу», - сказав на брифінгу військовий комісар Київського міського військового комісаріату Сергій Клявлін.

Призов чи контрактна армія: що обіцяють у програмах кандидати в президентиМайже всі кандидати в президенти обіцяють перехід від призову до професійної контрактної армії.

Він додав, що явка на призовні пункти «вкрай низька».

Поліція відкрила чотири кримінальні провадження проти громадян, які тривалий час ухилялися від призову.

Нагадаємо, 1 жовтня розпочинається черговий призов на строкову військову службу громадян віком від 20 до 27 років. Призову на строкову службу в Києві підлягають 53 133 особи.

Наразі повістки вручили 37 тисячам 629 особам. Вони мають з’явитись у військовому комісаріаті, пройти медичну комісію і згідно із результатами огляду та відбору пройти до відповідних навчальних центрів.

У Києві планують призвати 634 особи, із яких до Збройних сил України буде залучено 407 осіб, до Національної гвардії – 160, Державної прикордонної служби – 39, до Державної спеціальної служби транспорту – 28.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: