У ЗСУ розповіли про осінню призовну кампанію

Читать на русском
Більше 15 тисяч призовників строкової військової служби очікуються у рамках цьогорічної осінньої призовної кампанії.

Більше 15 тисяч призовників строкової військової служби очікуються у рамках цьогорічної осінньої призовної кампанії. До виконання завдань в зоні проведення операції об'єднаних сил військовослужбовці строкової служби залучатися не будуть.

Про це повідомив начальник управління персоналу - заступник начальника штабу командування Сухопутними військами ЗСУ генерал-майор Геннадій Долгашов на брифінгу в п'ятницю, 20 вересня, передає Інтерфакс-Україна.

Призов чи контрактна армія: що обіцяють у програмах кандидати в президентиМайже всі кандидати в президенти обіцяють перехід від призову до професійної контрактної армії.

«Стартує призовна кампанія... Терміни проведення осіннього призову - із 1 жовтня по 31 грудня 2019 року. Обсяг призову - 15 тисяч 200 осіб, із них 9 тисяч - Збройні сили України, 4400 - Нацгвардія України, Держприкордонслужба - 1 тисяча осіб, Державна спеціальна служба транспорту - 800 чоловік», - розповів Долгашов.

Він зазначив, що призовний вік в Україні в 2019 році - 20-27 років, чоловіки цієї категорії, визнані придатними до строкової військової служби і не мають підстав для відстрочки, зобов'язані пройти службу в лавах ЗСУ.

При цьому Долгашов уточнив, що відстрочка від призову дається за станом здоров'я на один рік, також для отримання освіти та професійної діяльності. Крім того, відстрочка може бути надана в зв'язку з непрацездатністю родичів і наявністю дитини до 3 років.

«Хочу звернути увагу на те, що з вересня 2014 року, коли був підписаний указ президента, чітко визначено, що військовослужбовці строкової служби для виконання бойових завдань у районі проведення операції об'єднаних сил не залучаються. І цей указ виконується», - заявив він.

За словами Долгашова, військкомати проводять підготовку до призову, проходять попередні медичні огляду і розподіл для відправки. Він також нагадав, що призовники зобов'язані з'явитися до військкоматів при отриманні повістки, а невиконання військового обов'язку тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

Раніше на Закарпатті відстрочили призов до армії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: