Субвенції з держбюджету: на житло для біженців коштів не знайшлося

Читать на русском

Місцеві бюджети використали третину річних капітальних видатків. Решта грошей знаходяться на єдиному казначейському рахунку або лежить на депозитах. Про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова, представляючи проєкт держбюджету на 2020 рік. «Слово і Діло» пропонує подивитись, як витрачались субвенції з держбюджету на різні галузі за 9 місяців 2019 року.

За даними Державної казначейської служби, протягом дев’яти місяців на освіту з держбюджету передбачено субвенцій на суму 49 млрд 728 млн грн. З цієї суми отримано 49 млрд 286 млн грн і тільки 0,9% – недоотримано. З тих грошей, які поступили на місця, використано 90,6%. Майже ідеальна ситуація.

Але не у всіх галузях все так райдужно. У повному обсязі виділені кошти, але зовсім не використані, на соціальне житло для дітей-сиріт, а також на пілотний проєкт екстреної медичної допомоги у Вінницькій, Донецькій, Одеській, Полтавській, Тернопільській областях та Києві.

Зовсім не виділені кошти на житло внутрішньо-переміщеним особам, які захищали Україну, (субвенції спеціального фонду) на суму 37 млрд 238 млн грн, продовження лінії метрополітену у Харкові на 30 млн грн, а також на транскордонне співробітництво 7 млрд грн.

На охорону здоров'я у сільській місцевості передбачалося виділити 500 млн грн, а надійшло 1 трлн 341 млн 733 грн (268,3%). Але цього року було виділено, як і планувалося, тільки 500 млн грн, а решта грошей – залишок на рахунках станом на початок 2019 року.

На 80% недоотримали на місцях субвенції на підтримку територій на сході країни. На 63% використано кошти, виділені з держбюджету, на ремонт доріг і на 98,7% – на відновлення України.

Раніше ми порівняли основні показники проєктів бюджету на 2020 та поточний роки.

Також ми писали, що у парламенті анонсували індексацію пенсій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: