ВР схвалила закон про захист споживачів фінпослуг

Читать на русском
ВР схвалила в другому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг.

Верховна рада схвалила в другому читанні законопроект №1085-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг».

«За» 309 парламентарів.

Кешбек та зміни в сфері РРО. Детінізації готівкових розрахунків бути?10 вересня на вечірньому засіданні ВР ухвалила в першому читанні альтернативний законопроект №1053-1 та законопроект №1073 щодо детінізації готівкових розрахунків.

У документі прописано доповнення відповідних законодавчих актів нормами, які надають органам, що здійснюють державне регулювання ринків фінансових послуг, чіткий перелік повноважень для реалізації завдання захисту прав споживачів фінансових послуг.

Такими органами є Національний банк України, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку і Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Також вносяться зміни в закон «Про споживче кредитування», якими передбачається розширити поняття загальних витрат за споживчим кредитом.

Нагадаємо, ВР прийняла законопроект №1085-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг» у першому читанні 11 вересня. Також нардепи ліквідували Нацкомфінпослуг.

Раніше у Нацбанку розповіли, що перешкоджає відновленню кредитування в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: