У ГПУ створили Департамент із особливо важливих злочинів

Читать на русском
Генпрокурор Руслан Рябошпка підписав указ про створення Департаменту процесуального керівництва з особливо важливих кримінальних проваджень.

Генпрокурор Руслан Рябошпка підписав указ про створення Департаменту процесуального керівництва з особливо важливих кримінальних проваджень.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ у четвер, 19 вересня.

Реформа прокуратури: штат скоротять на третину, хто не встигне пройти атестацію, буде звільненийГенпрокуратура змінить вивіску, прокурори зможуть призначати запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, військові прокурори залишаться без погонів.

За інформацією, до складу департаменту входитимуть п'ять відділів. Він буде підвідомчим Генпрокуратурі.

Його діяльність буде зосереджена на злочинах, пов'язаних із масштабними розкраданнями держкоштів, злочинів у кредитно-фінансовій сфері, зокрема пов'язаних із виведенням грошей з банків зі збитком для держави, а також справами про посягання на права інвесторів, легалізації злочинних доходів і порушень в екологічній сфері.

Раніше Рябошапка звільнив свою заступницю Анжелу Стрижевську. У 2006 році щодо Стрижевської було відкрито кримінальну справу за підозрою у фальсифікації судового рішення про закриття кримінальної справи проти працівників СБУ, які знищили матеріали оперативно-розшукової справи про діяльність російського бізнесмена Семена Могилевича.

Також нагадаємо, Рябошапка призначив головного військового прокурора.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: