Абромавічус призначив топменеджерів «Укроборонпрому»

Читать на русском
Також відомо, що до призначень нові керівники подали електронні декларації, пройшли співбесіди, спецперевірки і поліграф.

Айварас Абромавічус, гендиректор «Укроборонпрому», 19 вересня призначив чотирьох керівників ключових напрямків діяльності концерну.

Про це повідомила пресслужба «Укроборонпрому».

«Заступником генерального директора держконцерну з питань трансформацій став Роман Бондар. Закупівлями займатиметься Надія Бігун, один із драйверів Prozorro, фінансово-економічним блоком керуватиме Сергій Іванюта, а Олег Яковенко очолить так званий проєктний офіс УОП», - сказано в повідомленні.

Також відомо, що до призначень нові керівники подали електронні декларації, пройшли співбесіди, спецперевірки і поліграф.   Роман Бондар - заступник гендиректора з питань трансформацій, експерт з розвитку лідерства та побудови ефективних організацій. Понад 15 років займається пошуком керівників вищої ланки і організаційними перебудовами великих українських і міжнародних компаній.

До призначення до «Укроборонпрому» був керуючим партнером британської компанії Odgers Berndtson Ukraine, брав активну участь в реформі корпоративного управління держвласності і держслужби, формував наглядові ради «Нафтогазу», «Укрзалізниці», «Укренерго», «Укргідроенерго» і аеропорту «Бориспіль».   Надія Бігун - новий директор департаменту закупівель УОП. Бігун працювала в сфері телекомунікаційних послуг, в 2015 році в якості волонтера приєдналася до команди Prozorro в МЕРТ, пізніше стала заступником директора ДП Прозорро. Запроваджувала систему електронних закупівель, розробляла законодавство, відповідала за створення бренду і просування Prozorro. Після МЕРТ приєдналася до команди Укрпошти, де керувала закупівлями більш ніж на мільярд гривень 27 дирекцій держкомпанії, запровадила єдині стандарти закупівель.

До призначення в УОП працювала заступником директора ДП «Медичні закупівлі України» і запускала електронний каталог Prozorro Маркет для державних замовників. Окремим фокусом роботи Бігун стане імпортозаміщення товарів російського виробництва.

Сергій Іванюта керуватиме фінансово-економічним блоком концерну, до цього працював в українських і міжнародних компаніях-лідерах ринку, а також у НБУ і «Укргазвидобуванні».   Олег Яковенко - директор департаменту управління проектами. Також має досвід роботи в держструктурах, зокрема, в МЕРТ, де займався оцінкою податкових і фінансових ризиків, очолював розробку інтегрованої платформи цифрової звітності для державних підприємств; брав участь в розробці плану відновлення промисловості в Східній Україні і підготовці експортної і HiTech-стратегії держави. До переходу на держслужбу працював у іноземній продуктовій компанії і розвивав власний бізнес у сфері маркетингових стратегій і просування на ринках.

Раніше стало відомо, що в РНБО хочуть перепідпорядкувати «Укроборонпром».

Також нагадаємо, на підприємстві «Укроборонпрому» виявили велике розкрадання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: