У Мінветеранів порахували кількість учасників бойових дій

Читать на русском

В Україні зареєстровано майже 370 тисяч осіб, які мають статус учасника бойових дій.

Про це йдеться в матеріалах проекту Без броні, оприлюднених у рамках прес-конференції на тему Стан ветеранського руху в Україні, передає Укрінформ.

«Згідно зі статичними даними, отриманими від Міністерства у справах ветеранів, станом на 1 липня 2019 року налічується майже 370 тис. осіб, які отримали статус учасника бойових дій (УБД) з числа осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення», - наголошується в матеріалах дослідження.

Цікаво, що найбільше жінок - учасниць бойових дій зареєстровано в Донецькій (понад 3 тис.), Луганській (1,6 тис.), Дніпропетровській (майже 1 тис.) областях.

Найбільший відсоток жінок-УБД спостерігається в Нацполіції (18%), СБУ (7%) і ДСНС (6%). Втім, в абсолютному вимірі найбільше їх у Міноборони - 9910 (3,9%).

Станом на 1 липня 2019 року статус особи з інвалідністю внаслідок війни мають майже 11 тис. ветеранів. Учасники проекту наголосили, що останнім часом ця кількість істотно збільшилася, адже рік тому їх було близько 3 тис. По регіонах осіб з інвалідністю внаслідок війни найбільше в Чернігівській (1,7 тис.), Житомирській (близько 1 тис.), Київській (майже 1 тис. осіб) областях.

Нагадаємо, Мінветеранів уповноважили вести Єдиний реєстр учасників АТО.

Також повідомлялося, що Зеленський пообіцяв ухвалити закон про статус ветеранів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: