Мінветеранів уповноважили вести Єдиний реєстр учасників АТО

Читать на русском
Кабінет міністрів передав повноваження з ведення Єдиного реєстру учасників антитерористичної операції Міністерству з питань ветеранів.

Кабінет міністрів передав повноваження з ведення Єдиного реєстру учасників антитерористичної операції Міністерству з питань ветеранів.

Як пише «Слово і Діло», таке рішення уряд прийняв у ході засідання в середу, передає РБК-Україна.

Так, відповідним проектом постанови передбачається, що до Мінветеранів передаються повноваження Міністерства соціальної політики та Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Зокрема, йдеться про замовлення посвідчень для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників війни та осіб, на яких поширюється чинність закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Забезпечення функціонування та ведення цього реєстру доручається міністерству до початку функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Також Мінветеранів передані повноваження щодо утворення та організації роботи міжвідомчої комісії, яка розглядає матеріали щодо визнання учасниками бойових дій та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера і деяких інших категорій осіб відповідно до закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Міністерству доручено і здійснення таких виплат.

Нагадаємо, в лютому парламент схвалив за основу і в цілому законопроект №9508, яким передбачено створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Створення реєстру доручено Міністерству з питань ветеранів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: