Законопроект про підвищення зарплати медикам: механізм підтримки лікарів чи чергова піар-кампанія

Читать на русском
Поданий до Ради Батьківщиною законопроект повторює пропозиції про підвищення зарплати медикам законопроекту 2012 року, вважає експерт.

Поданий «Батьківщиною» законопроект про підвищення зарплати медичним працівникам є лише піар-кампанією. Про це в коментарі «Слову і Ділу» заявив глава правління пацієнтської ГО «100% життя» Дмитро Шерембей.

Нагадаємо, перший заступник голови комітету Верховної ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування, нардеп від «Батьківщини» Валерій Дубіль заявив, що медикам піднімуть зарплату в понад 2,2 рази, прив'язавши перший тарифний розряд до рівня мінімальної зарплати (зараз – 4 тис. 173 грн.). Відповідний законопроект, підготовлений «Батьківщиною», поданий до парламенту, і партія має намір передати свої пропозиції під час розгляду бюджету.

«У медичній реформі закладено алгоритм підвищення зарплати всім медикам. Що вони хочуть зробити? Скасувати алгоритм, який вже працює? Вони пропонують законопроект 2012 року, який кардинально ситуацію не змінить», – вважає Шерембей.

За його словами, закон медреформи уже підвищив лікарям первинної медицини зарплати з 3 тис. грн до 16-27 тис. грн. «Дубіль хоче це скасувати? Насправді, в законопроекті не закладено механізмів допомоги медикам. Просто звичайна пряма піар-кампанія. Вони, як завжди, вийдуть і красиво скажуть: «Ми хочемо підвищити зарплату медикам!».

Шерембей наголосив, що подібні законодавчі ініціативи застаріли ще 8 років тому. «Зарплати медикам вже почали підвищувати і не за допомогою їхніх законопроектів, а за законами медреформи», – підкреслив він.

Раніше ми писали, що Супрун розповіла, скільки отримують сімейні лікарі.

Також «Слово і Діло» писало, що Зеленський запровадив День безпеки пацієнтів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: