Єврокомісія підтвердила дату газових переговорів

Читать на русском
Тристороння зустріч щодо газу на рівні міністрів енергетики в форматі Росія-Євросоюз-Україна відбудеться 19 вересня в Брюсселі.

Тристороння зустріч щодо газу на рівні міністрів енергетики в форматі «Росія-Євросоюз-Україна» відбудеться 19 вересня в Брюсселі.

Про це повідомили в пресслужбі Єврокомісії.

«Завтра, 19 вересня, в Брюсселі відбудеться третій раунд тристоронніх переговорів на політичному рівні з Росією і Україною з приводу довгострокового транзиту газу через Україну в період після 2019 року. Перед зустріччю віцепрезидент Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович проведе двосторонні переговори з делегацією України на чолі з міністром енергетики Олексієм Оржелем та з делегацією Росії під керівництвом міністра енергетики Олександра Новака. На зустрічі будуть також керівники компаній «Нафтогаз» і «Газпром», - йдеться в повідомленні.

Переговори будуть зосереджені навколо того, як відобразити правила ЄС у сфері енергетики в майбутній рамковій угоді, а також договорів про тривалість майбутнього контракту, обсяги газу і тарифи.

«Переконаний, що прогрес у переговорах дасть потужний позитивний сигнал ринку і споживачам напередодні зимового періоду», - заявив Марош Шефчович.

Нагадаємо, попередні раунди тристоронніх переговорів щодо транзиту газу проводили 17 липня 2018 року і 21 січня 2019 року.

Наприкінці липня Росія запропонувала Україні продовжити контракт на транзит газу на рік на чинних умовах.

Зі свого боку Нафтогаз готовий укласти угоду на транзит газу з Росією на умовах, запропонованих Єврокомісією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: