У Кабміні назвали причину скорочення фінансування субсидій

Читать на русском
Міністр соцполітики Юлія Соколовська пояснила причини скорочення фінансування житлових субсидій в проєкті держбюджету на 2020 рік.

Міністр соцполітики Юлія Соколовська пояснила причини скорочення фінансування житлових субсидій в проєкті держбюджету на 2020 рік.

Про це Соколовська написала на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, вона заявила, що скорочення фінансування субсидій пояснюється зростанням доходів громадян.

Виплата субсидій-2020: чого чекати українцямВ бюджеті-2020 на виплату житлових субсидій передбачено 47 млрд 628,6 млн грн, що на 8 млрд грн менше порівняно з 2019 роком.

Міністр зазначає, що порівняно з 55,1 млрд грн, які були закладені до бюджету 2019 року, 47,6 млрд грн у держбюджеті-2020 року - менша сума, але це скорочення спричинене винятково економічними факторами. За словами Соколовської, за рахунок індексації пенсій, збільшення рівня мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму доходи українців зросли, відповідно, зменшився й розмір субсидій, які держава виплачує громадянам.

Міністр також зазначила, що витрати на субсидії були переглянуті вже цього року, і наразі у держбюджеті-2019 на них заплановано близько 47 млрд грн, яких цілком достатньо.

Таким чином, запевняє міністр, фактично «скорочення» немає і передбаченої на 2020 рік суми вистачить для задоволення потреб усіх категорій населення, які очікують державної допомоги при оплаті комунальних послуг.

«Скорочення витрат не призведе до скорочення одержувачів!», - написала вона.

Соколовська зазначає, що Мінсоцполітики постійно здійснює моніторинг проблем, котрі виникають у громадян під час отримання субсидій, і на підставі їхніх звернень готує зміни до порядку надання субсидій.

Наразі опрацьовується питання про внесення змін для посилення ефективності цієї програми і доступності для громадян, що особливо важливо перед початком опалювального періоду.

Раніше у Зеленського розповіли про плани для одержувачів субсидій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: