Карта ООС: ситуація на сході України на 18 вересня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 18 вересня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, кількість обстрілів з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення зменшилася, порівняно з позаминулою добою. Але внаслідок прицільних обстрілів збройних формувань РФ та її найманців по позиціях Об’єднаних сил, на превеликий жаль, знову є непоправна втрата серед Українських героїв.

Загалом, протягом 17 вересня в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України ворог здійснив 11 прицільних обстрілів наших позицій.

Зокрема, зранку поблизу Новотошківського, та пізно ввечері в районі Новолуганського противник застосував міномети 82-го калібру, загалом випустивши 11 мін.

Російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли наших позицій застосовуючи переважно гранатомети різних систем, а також стрілецьку зброю. Під прицільним ворожим вогнем перебували наші позиції в районах н.п. Новотроїцьке, Залізне, Новотошківське, Водяне, Павлопіль, Лебединське, Новолуганське та Луганське.

Декілька разів підрозділи Об’єднаних сил придушували ворожу збройну активність адекватним вогнем у відповідь з чергових вогневих засобів. При цьому наші воїни неухильно дотримувались Мінських угод.

Як повідомлялося, вчора в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави, внаслідок ворожих обстрілів отримав поранення несумісне з життям один наш захисник, 1994 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким героя, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Окрім цього, під час виконання бойового завдання – проведення інженерної розвідки, отримали поранення двоє військових. Їх було евакуйовано до медичних закладів.

Обстановка від початку цієї доби

Сьогодні, 18 вересня, російсько-окупаційні війська продовжили порушення режиму тиші. Станом на 12.00 зафіксовано 3 прицільні ворожі обстріли.

З опівночі протягом години ворог вів прицільний обстріл позицій наших захисників н.п. Травневе. Від селища Доломітне окупанти застосовували ручні протитанкові та автоматичні станкові гранатомети, й стрілецьку зброю.

Близько 09.00 в районі Кримського окупанти порушили режим тиші з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Прицільний обстріл ворог здійснював з напрямку від смт Донецький.

З 11.20, протягом півгодини ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів по захисникам н.п. Березове. Обстріл противник здійснював від окупованого міста Докучаєвськ.

Захисники України вели адекватні оборонні дії черговими вогневими засобами.

За наявною інформацією, бойових втрат від початку поточної доби у складі підрозділів Об’єднаних сил немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: