Жінці, яка підпалила ліс, повідомили про підозру

Читать на русском
Підозрювана вирішила помститися працівникам державного лісогосподарського підприємства за нібито невиплачену зарплату.

У Київській області повідомили про підозру 22-річній жінці, яка підпалила ліс площею 14 га.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Підозрювана вирішила помститися працівникам державного лісогосподарського підприємства за нібито невиплачену зарплату.

«Для цього вона в трьох місцях підпалила суху дикорослих траву, яка перебувала на узбіччі автодороги, в результаті чого виник неконтрольований процес горіння. Пожежа швидко перекинулася на ліс, а після - перейшов на ліси Чорнобильської зони. Вогнем знищено залишки рослинності, природний стан грунтового покриву і мікроорганізми на площі 14 га», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею «Знищення або пошкодження лісових масивів». Підозрювана знаходиться під цілодобовим домашнім арештом.

Нагадаємо, 11 вересня, поблизу села Нові Соколи Іванківського району Київської області за 50 кілометрів від Чорнобильської зони відчуження горів ліс. За даними рятувальників, о 12:25 на території Димарського лісництва сталося загоряння лісової підстилки на площі близько 4 га місцями з переходом у верхову пожежу.

До гасіння залучили 62 чол. і 11 од. тех., з них від ДСНС 30 чол. особового складу та 7 од. техніки, 2 літаки АН-32П та гелікоптер МІ-8. Жертв і постраждалих немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: