Євросоюз посилив правила експорту зброї

Читать на русском
З понеділка, 16 вересня, експорт європейської військової техніки і обладнання здійснюватиметься за новими, жорсткими правилами.

З понеділка, 16 вересня, експорт європейської військової техніки і обладнання здійснюватиметься за новими, жорсткішими правилами.

Про це повідомляє офіційний сайт ЄС.

Відповідне рішення схвалила Рада ЄС. Правки спільної позиції від 8 грудня 2008 року щодо контролю над експортом зброї в Раді пояснюють бажанням співпрацювати в рамках спільної зовнішньої політики з країнами-партнерами. Також на появу оновленої версії Загальної позиції від 2008 року вплинув ряд подій на європейському та міжнародному рівнях. Одна з них - набуття чинності Договору про торгівлю зброєю (АТТ) від 24 грудня 2014 року.

Основна мета ATT - встановити найвищі стандарти в питаннях врегулювання міжнародної торгівлі зброєю, а також запобігти і викорінити варіанти нелегальних продажів.

«Підтримка та реалізація високих загальних стандартів у галузі експорту військової техніки та обладнання посприяє зміцненню співпраці між державами-членами ЄС, а також запобіжить сплескам міжнародної агресії та регіональної нестабільності», - йдеться в повідомленні на сайті ЄС.

Нагадаємо, Україна і Туреччина створили підприємство з виробництва зброї.

Також відзначимо, Литва передала Україні майже мільйон боєприпасів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: