Порушення «Мінська»: бойовики застосовують міномети калібрів 82 і 120 мм

Читать на русском
Окупанти випустили 4 міни калібру 120 мм та 7 мін 82-го калібру по українським військовим поблизу Зайцевого та Новолуганського.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації виявила факти порушення мінських угод збройними формуваннями РФ під час обстрілів українських позицій на Донбасі.

Про це повідомляється на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook.

За даними спостерігачів, російські найманці у суботу, 14 вересня, випустили 45 мін 120-го та 27 мін 82-го калібрів по позиціями підрозділів Об'єднаних сил в районі населених пунктів Новолуганське, Новотошківське та Гладосове.

Крім того, застосування забороненого озброєння з боку бойовиків було зафіксовано вже сьогодні, 15 вересня. Окупанти випустили 4 міни калібру 120 мм та 7 мін 82-го калібру по українським військовим поблизу Зайцевого та Новолуганського.

«Зазначені факти вкотре свідчать про небажання противника дотримуватися режиму припинення вогню», - наголосили у відомстві.

Додамо, протягом минулої доби, 14 вересня, на Донбасі збройні формування РФ та її найманці 14 разів порушили режим припинення вогню.

Відзначимо, спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що Росія не продемонструвала політичну волю завершити конфлікт на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: