Держбюджет-2020: Гончарук поділився деталями

Читать на русском
Проєкт Держбюджету України на 2020 рік, буде базуватися на макропрогнозі, затвердженому ще попереднім урядом.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що проєкт Держбюджету України на 2020 рік, буде базуватися на макропрогнозі, затвердженому ще попереднім урядом. Зокрема, передбачається зростання ВВП у 3,3%.

Про це він заявив у кулуарах форуму YES.

Однак, премєр вказав, що в ході розгляду кошторису ці цифри будуть відкориговані. Він додав, що в зв'язку з тим, що з моменту призначення уряду пройшло всього два тижні, варто говорити не стільки про той бюджет, який буде поданий зараз, а про той бюджет, який буде доопрацьовано.

«Завдання збільшити темпи зростання ВВП до 5% в наступному році і до 7% - з 2021 року - є здійсненним, і уряд має намір цього домогтися, забезпечивши сумарне зростання ВВП на 40% за 5 років», - наголосив Гончарук.

Гончарук призначений прем'єр-міністром: що він вже встиг пообіцятиОлексій Гончарук лише один день на посаді прем'єр-міністра, а вже дав сім нових обіцянок. Слово і Діло написало докладніше.

Більше про обіцянки Гончарука - в нашому огляді.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів планує презентувати проєкт держбюджету на 2020 рік найближчої неділі, 15 вересня.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський доручив Камбіну внести проєкт державного бюджету на 2020 рік до 15 вересня.

Президент призначив відповідальними за подання держбюджету прем'єр-міністра Олексія Гончарука і міністра фінансів Оксану Маркарову.

Пропонуємо, дізнатися чи перетворилися в реальні справи гучні заяви з виступів політиків на попередніх конференціях YES.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: