НАЗК внесло припис новому міністру у справах ветеранів

Читать на русском
Національне агентство з питань запобігання корупції внесло три приписи: міністру у справах ветеранів Оксані Коляді, а також головам районної та селищної рад.

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло три приписи: міністру у справах ветеранів Оксані Коляді, а також головам районної та селищної рад.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

«На засіданні 6 вересня Національне агентство з питань запобігання корупції ухвалило рішення про внесення трьох приписів про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону», — повідомили у пресслужбі.

Так, за данними НАЗК, припис новому Міністру у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МТОТ) Оксані Коляді стосується порушення в частині здійснення контролю за поданням посадовцями декларацій та повідомлення Національного агентства про 5 випадків неподання та несвоєчасного подання декларацій 4-ма посадовцями.

«Встановлено порушення терміну направлення запитів до відповідних державних органів при організації проведення спеціальної перевірки стосовно 5-ти претендентів на посади в міністерстві», — зазначили у Нацагентстві.

Також внесено припис голові Кам’янець-Подільської районної ради Хмельницької області Віктору Криваку та Аулівському селищному голові Ігорю Драці, стосовно його заступника Олександра Босого у зв’язку з порушеннями при проведенні спеціальної перевірки.

Нацагентство заявило, що вимагає усунути порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», а також ініціювати проведення службових розслідувань з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню вимог законодавства. За результатами — вжити заходів у встановленому законом порядку.

Раніше НАЗК направило до суду адмінпротокол на керівника «Укравтодору».

Нагадаємо, що Рада ухвалила за основу законопроект щодо перезапуску НАЗК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: