Голова ЦВК прокоментувала ініціативу про розпуск комісії

Читать на русском
На її думку, рішення про розпуск Комісії може поставити під сумнів легітимність проведення останніх виборчих кампаній.

Тетяна Сліпачук, голова ЦВК, відреагувала на подання президента про припинення повноважень членів комісії. Вона назвала це рішення політичним.

Про це вона заявила після рішення профільного комітету Ради, який в середу, 11 вересня, рекомендував парламенту достроково припинити повноваження всіх членів Комісії.

Чому Зеленський хоче розпустити ЦВК?Верховна Рада України, можливо, розгляне питання дострокового розпуску Центральної виборчої комісії завтра, 12 вересня.

«Я вважаю це істотно політичним рішенням», - сказала Сліпачук.

На її думку, рішення про розпуск Комісії може поставити під сумнів легітимність проведення останніх виборчих кампаній.

«Звільнення всього складу Центрвиборчкому повинно мати під собою дуже серйозні мотиви. Якщо звільняється вся Комісія, значить вона робила щось таке, що підриває основи Конституції, державного устрою, правомірності і легітимності виборчого процесу», - заявила Сліпачук.

Голова ЦВК також додала, що ЦВК робитиме все, щоб довести безпідставність мотивувальної частини подання президента Володимира Зеленського. У той же час, якщо парламент все ж звільнить членів ЦВК, звертатися до суду вона не має наміру.

Нагадаємо, Комітет Ради рекомендував розпустити ЦВК.

Офіційною підставою для розпуску ЦВК в Слузі народу називають бездіяльність комісії на парламентських виборах, а також «незаконне скасування реєстрації кандидатів від партії і затримки із встановленням результатів виборів у окремих округах».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: