Чому в ОПУ зважилися на публічну зустріч із Коломойським?

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД
Олексій Голобуцькийполітолог

В ОПУ вирішили не приховувати того факту, що ведуть переговори з Коломойським, аби уникнути закидів щодо можливих змов і таємних домовленостей.

Таку думку «Слову і Ділу» озвучив політолог Ігор Петренко.

«Фінансово промислові групи, олігархи, в тому числі Коломойський, мають свої активи та вплив на політичне життя. Можливо, тематикою обговорення, дійсно, були зміни, які можуть їх зачіпити, узгодження певних позицій», — підкреслив Петренко.

Експерт також вважає, що під час переговорів могли порушити питання відновлення Донбасу із залученням олігархів.

Він нагадав, що свого часу Зеленський провів таємну зустріч з Пінчуком, про яку журналісти все одно дізнались.

На думку політолога, зустріч з Коломойським вирішили зробити публічною, щоб уникнути претензій з приводу якихось кулуарних домовленостей з олігархами.

«Однак потрібно розуміти, що у Зеленського є й інші канали зв'язку з олігархом. Можливо, не безпосередньо, щоб не дискредитувати себе, а через окремих комунікаторів», — зауважив фахівець.

Політтехнолог Олексій Голобуцький припускає, що завдання Коломойського — не підтримати свого протеже, а утвердитися самому в якості серйозної політичної фігури, з якою повинні рахуватися і домовлятися всі гравці.

Експерт не виключив, що на тлі можливих економічних негараздів восени в олігарха є необхідність затвердити певні закони.

Нагадаємо, раніше Коломойський заявляв, що перемога в першому турі виборів президента коштувала від $ 10 млн до $ 20 млн. А другий тур нічого не коштував, вже все було вирішено.

Як повідомлялося, під час виступу на Бізнес-форумі Зеленський заявив, що Коломойський буде інвестувати в інфраструктуру Донбасу, хоча він про це ще не знає.

Раніше Коломойський пропонував зняти з Росії частину санкцій, які стосуються Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: