У «Слуги народу» анонсували, коли ВР розгляне розпуск ЦВК

Читать на русском
Верховна рада України, ймовірно, розгляне питання дострокового розпуску Центральної виборчої комісії завтра, 12 вересня.

Верховна рада України, ймовірно, розгляне питання дострокового розпуску Центральної виборчої комісії завтра, 12 вересня.

Про це на брифінгу повідомила заступник голови парламентського комітету з питань організації державної влади, нардеп від «Слуги народу» Аліна Загоруйко.

Зеленський має право розпустити ЦВК і сформувати нову ще до початку місцевих виборів – юристРозпуск ЦВК можливий завдяки змінам до законодавства, які ухвалили на хвилі революційної доцільності. Тепер президент хоче сформувати свою комісію до місцевих виборів.

Як відомо, сьогодні відбудеться засідання комітету.

«Подання президента до Верховної ради зайшло 9 вересня. Сьогодні це питання розглядатиметься на комітеті. За результатами ухваленого рішення будемо вирішувати, чи буде пропонуватися це питання для винесення до зали. Дострокове припинення повноважень всього складу ЦВК може бути розглянуто і завтра», - сказала Загоруйко.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної ради подання про розпуск ЦВК.

Те, що намір президента Зеленського розпустити весь склад Центральної виборчої комісії абсолютно законний та дає можливість сформувати нову ЦВК ще до початку місцевих виборів, які мають відбутися у 2020 році — «Слову і Ділу» в коментарі сказав експерт з конституційного права Олександр Москалюк.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: