Скільки кримінальних справ проти українських поліцейських відкрито у першому півріччі 2019 року

Читать на русском

У першому півріччі 2019 року проти поліцейських розпочато 448 кримінальних проваджень за вчинення неправомірних дій, із них стосовно поліцейських головних управлінь в областях відкрито 264 справ, повідомляє «Слово и Діло». Зазначимо, що за відповідний період минулого року загалом розслідувалось 779 проваджень. Тобто карних проваджень відкрили майже вдвічі менше.

У 162 кримінальних провадженнях 80 поліцейським вже повідомлено про підозру в скоєнні злочинів.

Найбільше проваджень відкрито за фактом перевищення влади або службових повноважень – 192 справ. Рік тому цей показник був більшим – 288 кримінальних справ.

Найчастіше поліцейські потрапляли у ДТП, з цього приводу відкрито 27 проваджень. До того ж, протягом січня-червня було зафіксовано 102 факти керування поліцейськими авто у стані алкогольного сп'яніння.

У одержанні неправомірної вигоди підозрюється 41 коп, а загалом відкрито 61 провадження. Ще 21 справу відкрито за фактом злочину проти правосуддя та 20 справ – за службове підроблення.

Набагато менше справ розслідується щодо побиття людей. Зокрема, за перше півріччя відкрито 15 проваджень за фактом заподіяння поліцейськими тілесних ушкоджень громадянам.

Що стосується працівників Національної поліції, найбільше кримінальних проваджень відкрито стосовно співробітників Департаменту патрульної поліції (160). Підозру оголошено 17 поліцейським.

Стосовно співробітників Департаменту карного розшуку та Реагування патрульної поліції розслідується по 61 справі. Про підозру оголошено відповідно 20 та 14 співробітникам поліції.

Проти слідчих порушено 47 справ, за якими тільки шістьом поліцейським оголошено підозру.

У дільничних офіцерів ситуація трохи краща: розслідується 20 справ і семи поліцейським вже оголошено підозру.

Раніше ми писали, які найгучніші правопорушення були скоєні поліцейськими в Україні.

Також «Слово і Діло» відстежило резонансні випадки незаконного застосування зброї працівниками поліції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

***
Редакція «Слово і Діло» може не поділяти точку зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: